Wednesday, February 23, 2011

Mengirai Memori.....

Haaaa...nampak..nampak!!


Ekceli takde la mengirai mana pon, kebetulannn...cer citer cer citer....

Tadi aku ada la appointment ngan client kat area serdang...mendengar nama Serdang hatiku berbunga2 riang, maklum la tempat membesar dan meliar katanyer...kakakakaka...

So takde la aku merayau masuk UPM cam dulu *eh, dah lama pulak tak masok upm kann*, aku cuma lalu tepi jalan yang boleh nampak fakulti engineering ngan kolej 10, 11 tu...

So bila mana aku lalu kat petronas tepi kolej2 tu mmg mengirai memori laa...kisahnya aku antara otai di kolej 11, kolej baru katakan...fasilitator2 pon bdk2 dari aku kekdahnya, terus tak terfeeling sbb dalam novel2 chenta selalu citer senior2 kacak ganteng nakal lucu...chisss...utk kolej 11 nan ado...kebanyakan asal budak matrik sambung degree, maka aku sebagai budak diploma sambung degree mmg la aku sepatutnya senior umo kan...

Dulu kolej 11 campur laki pompuan uols....hehehe..bukan campur sebilik ke hapa tapi campur dalam satu bangunan...budak laki level 1-2, level 4-7 (yer ker tak hingat pulak mak) budak pompuan...tapi ada jugak mamat2 bagero terfeeling2 konon2 terlajak naik lif sampai floor pompuan...belum lagi kes2 mamat2 luar kolej naik jugak ke floor2 pompuan dengan motip2 yang mencurigakan...

Eh eh terlalut citer...tapi gitulah salasilah bebenornya....kolej 11 dulu makan (sem 1,2 kot) dah dipackagekan ngan yuran...chiss....dah la tak sedap, kalo wikend bangun lewat sket merasa la ko makan roti keras cam bole baling hanjing...so mlm2 sangat2 laa kelaparan...berhampiran kolej tapi di kawasan luar ada satu RnR iaitu hentian Serdang...dulu mana ada pagar maka bole la keluar jalan kaki tapi boleh tahan jauhnya...tapi reramai laki pompuan maka takde la kesah sangat sebab begitu terasa mudi mudi bersukaria jer...pastu tepi kolej 10 ada satu petronas, dah dipagarkan tapi ada la vandalisma mana yang tukang gunting pagar maka student2 nie bebas la kuar beli barang2 kat petronas..maklum la memasing takde transport, nak gi kedai/pasaraya jauh kena gi Seri Serdang...

Maka hari kejadian aku pon tak ingat sapa lagi terlibat...tak silap aku, Junita, Sue Cepot, Aju (Aju nie budak luar tapi aku ingat dia ada sebab dia pakai short seksi meksi masa ni), tapi Watie my bff nie tidaklah dipastikan ader ker tak...weols melolos ke pagar yang ditebuk tupai tu tapi masih ader satu halangan, weols kena masuk dalam longkang xberair sangat yang dalamnya paras dada gitu...kena menyusuri ke hujung baru weols bole panjat naik ke tebing hujung sana...tapi uols, ada cabaran di situ sebab kedalamannya paras dada maka kekuatan tangan untuk mengampu badan untuk naik adalah amat diperlukan...sapa2 feeling bonsai mahupon katik agak2 sukar untuk naik sebab kena melonjakkan badan baru bole panjat...gilos...aktiviti melolos hari tersebut ada disertai oleh beberapa org budak laki yang tak dikenali kat depan weols dan diorang dah lepas panjat longkang...aku masih ingat semasa Sue Cepot terkial2 nak lonjakkan diri dan weols terdengar suara....Wei.....naik naik...oh noooo!! Sore tersebut sangatlah garang.....kantoi kantoi....weols terkantoi oleh pak gad uols, agak malu sebab ada suara2 liar pulak tukang apikan suh tangkap kitorang...dan aku paling ingat Aju pon terlibat dalam ini pelem sebab dia pakai short seksi maka jadi perhatian...

Weols dituduh menyelinap kuar dari kolej katanyer, aku tak pasti kesalahan tu adalah kerana menyelinap kuar curi2 atau kuar dari kolej afta kul 12mlm...itu aku tak dapat pastikan maklumlah kisah 10thn lepas....seb baek takde kena tindakan tapi malu woooo.....hmmmmm.........

* nak amik banyak2 picta terutama pagar dawai ijo dah bertukar jadi dinding tapi kesuntukan masa nak kejar appointment maka niat dibatalkan...sekian....

5 Comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah terimbas kenangan ke?? heheh :p

Hezesuze said...

weols sedang bayangkan uols panjat pagar nie ahakss

atty's said...

upm tu pun byk memori pd kty ..sbb kty tinggal berdekatan situ masa kecik..kiranya tmpt main2 masa kecik dulu ..

dhiera said...

saya pun belajar upm jugak.tp kolj 17~rindu kt upm!padahal tak sampai setahun abes belajar~

watie wyyn said...

haruslah mak ada uols.. hahaha sue cepot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...