Thursday, July 31, 2008

jom lepak-lepak

sonott kan melepak sambil verangan2 kannn....

nie lepak bermakna tau...acara diskusi untuk trip ke pangkor...aku ngan jal bergabung berdiskusi sambil verangan...

nie first time lepakss kat oldtownwhitecoffe....

aku rekemen korang gi this kopitiam best woooo....

sesambil makan bole bertenet layan blue...eh eh...layan blues....

aku verangan ngan laptop jal yang sangat berprestij untuk diheret ke tempat lepak sebegini...

nie jal..tak kira di mana jua berada very busy okeh...tahan menerima pujian dan cercaan dari customer dia...sangat dedikasi ini orang...ader sesaper nak jadikan calon suami...suami kers...larikssss...

nie menu aku ngan jal....sangat sedap dan berlemak lagi bersari bak kata nyah ziey...ice blendednyer marbeles....

acara sebelum angkat bontot harus lar disudahi ngan white coffe dia yang sedap jugak rasanya....

mati dah mereka-mereka ittiew....

tangan aku nie panas agaknya....hahahahuhuhhuhu...gelak tak bermaya

masa entry nie ditulis harmster2 yang ader da kojol sumenya....

4 ekor tau jumlah aku beli...memula aku beli jack ngan jill...jack mati....

aku takut jill kesepian lalu gi beli lagi 2 ekor...sekor jantan sekor betina aku namakan betina agnes yang jantan george....so ader 2 betina 1 jantan...

pastue yang agnes mati dulu disyaki asyik bergaduh ngan jill...kendian george...

selang beberapa jam jill ponn ikut samer...mungkin jiwa dia kesepian coz jadi saksi banyak kematian....sian mereka-mereka ittiew....dalam hati aku bersyukur coz aku tak sepatutnya dedahkan irfan dalam usia masih bayi nie kannn ngan harmsters ni coz mereka-meraka ini tetap si tikus....
so tinggallah sangkar jadi kenangan....ader saper nak beli...

wajah-wajah terakhir jack sebelum dikapankan...yang lain2 aku dah tak kuasa nak amek pic....

Friday, July 25, 2008

benar katanya...shopping itu terapi anti stress...

hotmama memang arif bak beli-belah batu bertangkup kat internet nie kannn...aku ponn gemar gak acara nie...nie nama acara kers....keh keh keh...

satu website feberet aku nie memang banyak pakaian baby yang dari US...dah banyak kali ler aku menjebakkan duit kearah tue...memang geram tengok pakaian baby nie...hati tak leh tahan duit ponn mengalir laju jerk...huhuhu...mana baju mama....

nie baju terbaru dioder yang baru jerk sampai yang aku beli dari website tue brand carter's ngan daddy's helper...

suka sangat...

menyopping di internet ponn terapi stress gakk kannn....terapi mata stress katanyer....hehehe...

makan lagi

eh eh...makan lagik....tah naper lar nafsu makan kuat betoi lepas bersalin nie...

ha ha ha...statement cover diri nih...

weekend lepas aku ajak adik2 aku gi melantak kat restoren nelayan...adik aku iwan tinggal kat uma aku dan dia sedang berpraktikal untuk latihan industri dia tue....sorang lagi cik mun yang tinggal kat setiawangsa...
gerak pon ala2 dah 8 malam, nak amik cik mun lagik...sampai jerk nelayan dah jam 9 lebih..dinner sampai kul 10 malam...wah sempat lagik nih..

berlumba2 memasing amik makanan, mana nak di steambotkan lagik kann, mana nak tala dulu lagi...har harhar...harus meja weolls penuh ngan sisa2 udang ngan ketam tue...

makan harus didulukan...takder saper yang sudi nak pegang kamera, makan dolu...gegambaran kendian katanyer...layannn...kejar masa uolls..karang tak pasal2 dihalau pulak kang...

so, pic makanan yang sedap2 lagi de bomm tarak...janji perut weolls telah penuh dan poket adie kompiss...hehehe...layannnn...

selalu wat muka sedih sebab terpaksa dok dalam stroller...

nie last adengan dah....sisa barang seekor dua udang jerk pelayan tue tak sempat nak kutip..
mama ngan irfan...susah bebenor irfan kalo nak bergegambaran dengan dia..ader jerk aksi2 wat2 tak pandang kamera lar pulokkk!!

mama, papa ngan irfan....harus lar irfan wat aksi2 tak pandang kamera tuh...

lagi satu adengan yang tak ingin dilihat...penat kitorang pegang muka dia ponn....irfan tetap tak nak pandang kamera..siap wat muka lagik...hehehehe....

Tuesday, July 15, 2008

satu langkah menuju kehadapan

naper yerk?? kalo jumpa orang yang tahu aku dah ader baby musti diorang tanya apa yang irfan dah boleh buat skang????

upsss...memula janggal kat telinga aku nie...mungkin dulu aku ader tanya pada mak2 budak tapi lupa kot...

mungkin perbualan biasa tapi itu jerk yang orang tanya...

irfan selain minum susu, makan nestum, biskut baby bites, milna....main permainan, nangis, tido, senyum, gelak, bla...bla...bla...aper lagi yang dia bole buat???

faham lar aku nape orang tanye...dulu rasa pelik ngan nak marah bile orang tanya...time tue irfan baru sebulan dua...tertanya gak aku...anak aku nie lambat sangat ker perkembangannye...takkan sebulan dua dah pandai meniarap sendiri...?? mungkin aderkan...sebab ittiew orang tanya......

ooooo...itu rupanya....skang irfan pandai mengengsot ngan laju...dah pandai gaya nak merangkak tapi tak gerak jer...


bershoppingan di pavilion kl

kalo tak der acara boros memboros memang tak sah untuk marina....haruss lar aku teruk dileteri oleh adik aku cik mun mengenai tabiat aku yang satu ini...bulan ini sahaja aku dah habiskan sebahagian besar gaji aku untuk irfan...

ye lar semenjak dua menjak bergelar mama nie bila pegi shopping kompleks jer harus lar outlet pakaian baby yang diterjah dulu kann...pakaian sendiri ponn yang jejaman mana tah masih lagi dipakai....bole caya ker har har har...itupon kalo muat....

memang niat hati nak bergegambaran maklum lar 1st time gi pavilion tue..tapi kawan lama aku nie tak lar suka benor bergegambaran...niat bebenor weolls nak tengok wayang tapi penuh gile manusia...aku lak tak bole la tunggu sampai ke malam sebab irfan adik aku jaga kat uma...tak nak lar dikata orang kampung nanti emaknya berpelesaran anak ditinggal kat uma jer...ececeh...
so nak nengok wayang tak jadi, nak ambik2 gambo takut dikata jakun lak oleh member so gi pusing2 jer...

takkan jenjalan jerkann...terus niat2 jahat nak kosongkan wallet bertandang kat kotak pikiran...aduyaiii...nampak lak outlet2 pakaian baby ader lak sales sampai 50%...

singgah mothercare....terbang rm rm rm.......huhuhuhu....

nampak lak baby guess...terbang lagi rm rm rm....huargh huargh.....sob sob sob...

kepala berpinar woooo....5 minit jerk insaf...pastue tengok dari atas outlet guess ade sales jugak...tulun tulun...kalo aku dapat sambar satu handbag kaler hitam alangkah bagusnyer....dalam hati jer laaa...

sudahlah...baik aku balik cepat2....ingat anak kat uma wooo....alasan baik muncul....kalo tak balik gak mau tinggal singgit dalam wallet.....chowwww............

jack n jill

last week ari jumaat aku dok sembang2 ngan kak maz pasal pets...tetiba lak aku cam terhingin nak hadiahkan irfan pet atau bahasa melayunye haiwan kesayangan...terus terbayang kat pikiran aku harmster yang comel2 ittiew..teringat anak watie yaeesh pon ader harmster tue...

bila ingat balik pasal harmster aku penah laa bela dolu...itupon dekat 10 tahun lepas...ittiew pon boipren lamer hadiahkann...matilaa aku ngan ter'cer pulakk..larikkkks...


so niat aku nak tengok2 dulu tak kesampaian sebab aku terus beli...aku nie mana tau survey2 dulu...tengok jerk trus beli...bila nak berubah nie....sambil senyum2 sendiri...har har har...


so.....persembahkan jack n jill hadiah mama untuk irfan... :)


ini lar yang betina - jill

ini pulak jack...very the lincah one...comel sesangatt..

Tuesday, July 8, 2008

selepas acara bershoppingan

selepas penat menghabiskan wanh hinggit di jusco, aku bawa irfan pusing2 ioi mall...nampak lak kuda yang pusing2 tue...macam best jerk, 1st time irfan nak naik nie...yeeehaaa....


nie lar tiket game tue...dua hinggit jerk...mak budak ponn boleh tumpang sedas..

irfan sempat berposing tue...


berposingan ngan irfan...minta tulun sorang amoi amikkan gambo..irfan teruja nak naik kuda...tanak dok kerusi nie lar mama....

seronok irfan naik kuda nie...lain kali kita ajak papa yer...

video

saksikan lah video amatur ini...

Friday, July 4, 2008

bila rezeki itu datang.......

aku masih terkesima..tersentap...terenjat...huhuhuhu..nape yerk??? nie pasal pertemuan aku ngan kengkawan x-united ler nie.....
perlukah aku berterima kasih kepada pengkabaran berita itu??? memang setiap manusia inginkan peningkatan dan perubahan dalam hidup...bersediakah aku.....terkesima lagi...eh eh ala2 cite nobel ler pulok....

ofer yang aku dengar dari kak z dan ms c (nama sebenar dirahsiakan) dan iza (ini bole coz first time nama nie kuar kat blog aku hehehehe..)...senang citer kak zura ngan ct (pecahkan rahsia laa pulak) datang jumpa aku bagi pihak x-boss aku masa kat united fumigation dulu....

setelah berbasi-basa tokok tambah ngan cite nak tak berapa penting....terburai lar segala rahasiaaa.....aku di ofer jawatan united fumigation KL branch manager ???? kwang kwang kwang....betol ker...sempat lar aku mengembang2 hidung bangga gak sedas...

nape aku? y? y? terperasan lak...deyolls pon ader mention nanti x-bos aku tue nak jumper laa nak diskus lebih lanjut kalo aku accept ofer tue....

skang nie harus lar kepala aku pinar lagi berpijar....peluang bukan selalu datang...siapa yang tak nak peningkatan idup kan??? sementelah aku nie pulak memang berkemampuan...har har har yer ker? mampu ker aku mentadbir sebuah anak syarikat yang namanye dah gah seantero dunia ker?? tambahan pulak setelah rentokil ambik alih united fumigation lak tue...korang tak tau rentokil tue aper??? awas....

maybe setengah orang ader yang sanggup mengibas bos baeeek punya demi mendapatkan kenaikan pangkat...adakah aku menolak tuah? tuah ker bencana?....tak tau....tak tau..tak tau....

nanti gaji musti lagi tinggikan??? besh besh....

aku masih ingat sewaktu memula abis blaja dulu...sadis woooo nak dapatkan pekerjaan. apply sana sini....pegi interview pon tak sangkut....sampai ader kompeni tue tipu aku post as assistant manager ker hapa ropa2nyer disuruh aku jual kalkulator..ptui....harus lar aku cabut...
terpikir gak naper orang senang dapat keje padahal aku pon ader kelayakan...keje memang dapat tapi bukan bidang aku......nape nak memilih kerja....tah lar....kepuasan diri? maybe....
bila ijal bagitau ader kerja kosong tempat dia pada tahun 2005 tue haruslah aku tak persia2kan...hantar resume dah lama cuma takder keje kosong lagi....lepas ijal hantar resume tue dalam seminggu lebih tak silap diorang call...eh rozmi lar call aku...jawatan aku mohon sebagai entomologist ader kosong...
aku pi interview dengan hati yang berdebar2...diorang nengok personaliti aku pastue ofer aku job entomologist cum marketing...wallla wei...mane aku minat...experience pon tak der....big2 bos tue teranglah benefit2 yang ader kalo wat marketing.....lagipon kata mereka sayang lar potensi yang ader x dikembangkan...eh eh nengok muka pon bole nampak potensi ker....
dipendekkan cite aku pon keje lar kat united fumigation selama 2 tahun lebih....walaupon jarak agak jauh aku tak kisah kerna aku serasi keje kat situ...tekanan keje memang ader, itu lumrah laa kannn....
peristiwa kemalangan pada februari 2007 benar2 membuatkan aku dalam kekecewaan...dah lar keta satria kesayangan aku tue rosak teruk....company tue bagi aku pinjam keta iswara seminggu jer...keji tul...masa tue aku memang hangin...lupe ker jasa2 aku kepada syarikat?? berjasa ker aku...yer lar, dah lar wat marketing pakai kete sendiri lagik....menci menci...
aku disahkan mengandung dalam bulan 4...masa tue kandungan aku dah masuk 1 bulan lebih... bila kak maz berenti keje masuk masuk company lain aku macam nak ikut....tengok benefit2 yang diberikan tambahan pulak dia dapat keta company...
bulan 6 2007 aku dapat ofer dapat bos PEST....yer ker??? aku kan tengah ngandung nak ker diorang amik aku....jawapan bos tak jadi masalah kerna ini plan jangka masa panjang....
skang dah dekat setahun...aku join PEST 070707..sajer pilih tarikh yang best2...hehehehhe....so far aku ok di sini...benefit2 yang aku dapat pon ok.....tapi masalah pon banyak dari segi pengurusan kat HQ, teknisen, budak2 admin....penin penin....
so macam maner nie? umi aku suruh pk masak2...jangan sampai salah wat keputusan karang yang dikejar tak dapat yang ader ni haa berciciran pulak....betul jugak kannn...
aku masih dalam dilemma...masih berpikir....i need rest...tetiba lak kann??? sajer jer la tue nak cuti....thi thi thi hihihi....
keputusan ditangan aku....tapi aku blom berani membuat apa2 keputusan.. aku perlukan masa....nie yang rasa nak berenti keje nie...nak wat per yerk? sambung blaja? jadi surirumah? sambung blaja.....hmmmmmm....
apa2 pon....aku masih memikirkannyer......buat kak zura ngan ct....apa keputusan aku nanti jangan lar menjejaskan hubungan kita yer...luv u guys!!!

Thursday, July 3, 2008

kopi dangdut..ewahhh....

penah rasa kehebatan kopi dangdut...best tak best aaa...bole aaa manja2...tapi rasanyer amat spesel ditambah ngan keunikannyer...unik ker? lalalalalalala....

nikmatilah kopi dangdut sesambil makan2 di kedai alim quatro station, kelana jaya....

bila dia datang....

nie ha customer tetap laki aku nie...dia datang ewahhh....kalo dia datang sure gamat heboh nyer dia ngan cite citi dia cam dalam tibi tue...

lenguh gak tangan si lan nak dokong irfan nie hehehehe...."amboi...beratnyer anak hang noooo..."
tak harus lar kita bergambo banyak2 karang dikata jakun lak kan hua hua hua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...