Saturday, September 27, 2008

penyoping tegar lagi gigih..

ok ker tajuk nie? hihihihi...

aku laa tue saper lagikannn?

ari nie gaji dah kuar tapi aku tak tau nak wat aper ngan duit gajiku...puiii...wah kejinyer stamen ~padahal byk utang piutang, bil2 nak dibayar..

balik keje lepas amik baju raya yang kutempah dari kak zura, berbekalkan beberapa rm dari adie maka aku bergegas laa ke shah alam pulak...kata penyoping tegar lagi gigih...walaupon aku tau jalan bapak jem, orang selautan pasifik tapi aku tak pedulik, janji nak beli jugak apa yang perlu dibeli dan sanggup pegi walaupon sorang2...

pkns shah alam penuh gilos ngan manusia...nak naik pengsan aku mengharungi org ramai tue..tapi daripada info yang kuterima kujangkakan org laaaaagiiii ramai, tapi tak laa seperti yang aku gambarkan...ok lagi laa sebab parking kat medan parking depan tue ade...mungkin orang ramai dah pulang ke kampung halaman sebab tue laa berkurangan berbanding semalam...

adie ade mengirim suh beli baju melayu dia...harus lar dia suka sopingan bagai last minit, mencik betoi..masa kitorang dok sakan menyoping di jakel ngan wisma yakin ari tue dia tak mo beli apa2...katanya dahulukan laa aku punya baju ngan irfan punya dulu....harus laa bajet didahulukan buat anak isteri terchenta dulu...tambahan pulak aku nak kena tempah baju2 yang dibeli tue...thanks pa..lap u..

tapi malangnyer baju melayu untuk adie kaler pepel (tak berapa pepel la sebab cam mix ngan biru, ijo ~ thai silk ke hapa) supaya sama 3 beranak tak kujumpai..puas melilau tapi takder...nampak gayanyer kena carik tempat lain laa adie...

so untuk ari nie aku cuma dapat baju melayu irfan (2nd baju), 2 lai sampin irfan ngan menda nie....

tetiba terasa nak makan ketupat ngan rendang tok...ngeh ngeh ngeh...

sepasang lagi baju melayu teluk belanga utk irfan

sampin nie nak dipadankan ngan baju melayu utama irfan...beso laa sket sebab aku beli yang nie dulu pastue baru terjumpa kedai yang jual baju melayu ijo tadi..huk aloh..

~ SELAMAT HARI RAYA...maaf zahir & batin

kepada semua kengkawan, pembaca blog nie secara tegar mahupon tidak...tigrismalaya ingin memohon maaf jika ada kata2 yang menyinggung mana2 pihak, kata2 yang tak disenangi...terkasar, terriak, terpoyo dan sewaktu dengannyer...

kalo ader sesaper yang nak bikin open house tue, jemput2 mak di sini...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

dari ~ tigrismalaya, en adie & baby irfan hakimi

Friday, September 26, 2008

shopping raya part II

ari nie aku ngan adik aku hingat nak gi bersoping di pavillion~dia nukang teman sajork....maklum lah keje gomen gaji dah kuar awal, dah bersopingan sakan dia...

wah sangat jammed jalan tak hengat nak gi kl...tapi demi nak bersoping aku gagahi juga...bebenornyer aku blom gaji lagi tapi en adie dah membekalkan aku kad atm dia...lalalala...pesannya, sila membeli yang perlu sahaja dan berhemah....~ awas siap laa awak en suamiku..



antara gambo irfan yang sempat kupetik

so ni ler tempat pertama yang weols tuju...inilah hasil penipisan rm yang pertama...

belek jangan tak belek...

berposingan sebelum bayor...kelihatan ceria tapi hati gundah gulana sebab rm nak melayang...


t shirt ngan jeans...beli sepasang ader less 15%


sempat gak menyambar stokin nie...1 set der 3 pairs

selepas tue weols menuju pulak ke mothercare...

wat2 sibuk memilih ~ cheh padahal aku paksa adik aku amek gambo nie...~ bole lak ambik pic vontot mak sehingga menampakkan mak gumuk huhuhu...

aik...tayar nie pancit ker?

t shirt ngan botol susu avent 330ml ~ irfan dah minum 8 oz, so botol 260ml dia ala2 dah tak berapa nak sesuwai dah (tima kasih pada hotmama kerna introduce ai ngan produk nie almaklum laa ai kan tak de pengalaman)..

stop bersopingan jap...jap lagik dah nak berbuka pose....cheh...ghamai gilos orang nak membedal kat foodkot...eh geram tul time nie ler si mata sepet nak makan segala...tunggu dekat setengah jam pastue baru dapat menyelit kat meja sorang pakcik ngan sorang pangkat abg2...


menu weols...


selepas berbuka pose weols menyambung rondaan dan singgah nengok show nie sat...


irfan kusyuk dengar caklempong nie...


tak ramai yang nengok..deme tak perasan ker tak berminat? tah laaa...


kendian weols menuju pulak ke butik guess...niat hati nak cekau miss dior cherie tapi tak jadi laa sebab en adie telah bersetuju untuk membelikan aku handbeg raya...kunun2nyer untuk mengubat kesedihan sebab tak dapat balik ke kg halaman ~ en adie kata ker aku yang cakap..hahahaha...terima kaseh sayang...nak beli beg coach cam hotmama blom termampu lagi mak...tak kisah laa lagi pon handbeg guess antara feberet mak...stylish dan mampu milik....


yang mana cantik? tapi yang cokolat tue sirius giler cantik tapi demi mematchingkan ngan baju2 raya yang ader maka aku terpaksa amik yang itam tue..

haa tengok...tatap bling2 di sitiew...

lalala...sempat mengedas tali pinggang yang cun nie ~ bagi aku laa..

then seblom balik sempat lar menjengah parkson...nampak lak adidas punyer kasut baby...nak beli ker idok? kasut sedia ada irfan still muat lagik tapi sekilas layang macam ala2 dah tak berapa muat jugak...hmm...kalo beli cam membazir pulak sebab irfan pong blom bole berjalan lagik...adoiyaaa...tapi kalo budak2 takder kasut ghaye macam tak berapa nak meraih pulakkan...nie plak pes time irfan beraya nie...

so aku menggunakan kemudahan 3G yang ado untuk berkomunikasi ngan en adie...adik aku cik mun dah wat muka toya sebab keletihan yang amat katanyer..cheh...aku nak mintak pendapat pon dia dah tak berdaya saing...so kasut2 yang aku rasakan sesuwai kat situ sume kutunjukkan pada en adie, maka ini ler yang dia berkenan...hahaha...persetujuan dia penting jugak sebab dia yang kuar duitkan...lalalala...demi tak ralat di kendian ari aku belikan satu saiz lagi besar supaya kasut tue bole pakai lama sket...nampak lucu gile irfan pakai kasut beso...

sandal nie cam ok...hmmm...

kalo dah bole berjalan mungkin ok kot yang nie...


so ini laa yang dibeli...

Thursday, September 25, 2008

vincci dan 'envy me'

baru2 nie aku ader ditimpa permasalahan tapi syukur laa sumenya dah setel...so kunun2 nyer semalam katanyer ngah tensen gitiew (problem blom setel time tue) & aku plan nak gi membahagiakan diri sekaligus menipiskan kocek sendiri...kikikiki..
kebetulan petang semalam aku ader appt sekitar pj...so bila appt ngan cust dah setel, nengok jam macam tak berbaloi laa nak balik opis balik...~ macam gue ni rajin sangat laa kan...

aku pon memecut laa ke mid valley...chess...pat lima kali aku berputar keliling mid valley nak masuk ke parking...kejap parking A penuh, B hampir penuh, C ada xx kosong, bila aku tawaf balik dah lain pulak...tue yang tawaf sampai pat lima kali tuh...ramai benor ker manusia nak bersopingan nie??

ingat hati nak beli parfume...tetiba terbayang parfum yang redmumydotcom kisahkan dalam salah satu entry nyer...best sangat ker bau dolce vita (CD) tuh?? tapi dalam ingatan aku nak beli envy me (gucci)....

sebelum masuk jj sempat laa menyinggah di vincci...humang aiii...ghamainyer orang so baik aku masuk menyempit sama...dalam tak nak tak nak pong terbeli 2 pasang tue..tak luper sepasang earing bulat yang menggoda...murah sajork...


lepas beli sandal aku pun cepat2 laa masuk ke jj...harus cepat takut kalo lambat sangat nak balik nanti jalan jam bagai hape ~karang tak sempat singgah param nak beli buka lak kan...

terus ke kaunter gucci...lepas berbasi basa aku amek dan bayar...then singgah kaunter CD jap...sajer nak test try coba bau dolce vita tue....hmmm....bole tahan dan sangat sensual baunyer...

then selgirl yang ala2 ah soo (kalo penah pegi kaunter CD mid valley musti slalu nampak untie nie) promote fragrance baru ~ miss dior cherie...wah aku sangat sukkkkkaaaaaa laaa baunyer...

upsss..nak beli idak...cash tak cukup ke nak guna kad jer?? baik jangan, utang lapuk pong masih berkepuk disitu...haaa kalo nanti aku ngedas duit adie pon ok nie...(sedih lar i blom gaji)...gila tamak pompuan nie...

yang penting harus laa balik uma nanti kena sorokkan envy me dari pengetahuan en adie then...pandai2 lar i adjust...b, belikan org parfum raya yer??? (baju raya ada..kuih raya ader..kad raye ader..musti perkataan parfum raya ader gak kan?) lalalala....
durhaka punyer mini...kalo laa jadi dan dah beli nanti baru laa secara diam2 kuarkan jer laa envy me dari sorokan..hahahaha...gelak shaitonnn....

tak sabar ne...tak kisah beli bila yang penting....janji dapat....:) ~ dapat before ghaye lagi baguih..kita mesti pilih (pe kena mengena nie)....chayo chayo....

~ envy me

homeworks ~ dari lina

keje sekolah nie aku musti siapkan...tag sempena ari raya nie diberikan oleh linahilmin......

1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?

tahun nie den ado 4 pasang baju..wakakaka...rasanyer terbanyak dalam sejarah idup ku kot...dolu2 mana gemar sangat pakai baju kurung bagai...oleh kerna nie raya aku yang pertama bersama mertua ~ di johor pulak tue yang rayanya sampai sebulankannn maka aku sediakan lebih laa..senang laa nak gi beraya sambil melaram katanyer...

kaler utama purple seisi kluarga...yang lain ader purple gak, ijo ngan eh eh....bole terlupa kaler lagi satu sebab dah anto jahit blom amek...dah siap ke agaknyer?..kaler kuning2 manja kot...kot laaa...~gile bole tak ingat..

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?

nasi impit ngan kuah kacang...tapi kalo pagi raya aku selalu minta umi masakkan meehon goreng~walaupon tak tradisional tetap nak mention...lagi satu aku suka lemang ngan rendang...

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?

conflakes madu...tak suka sangat biskut yang bertepung (kalo dah ujung2 raya tue bedal jer)...tapi kalo yg ader campuran cornflakes, coklat ker belasah jer...awas uma sesape ader cornflakes madu..sila sorok sebelum aku datang..hahaha...

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?

utk bebudak termasuk adik2 biasanyer aku spend bout rm300-400...this year my hubby yang akan sediakan ~ harus laa sebab ghaya kat kg dia hahahaha...dan kata hubby aku 'biar laa rahsia' ~ phuii..

5. Apakah aktiviti malam raya korang?

malam raya biasanyer sejak adik2 aku dah jadi anak dara nie bebanan keje aku kurang laa sket...biasanya aku tolong umi kopek bawang laa, kisar itu ini...pastu sempat melayan bunga api ker mercun..hahaha...lewat malamkan banyak citer2 best kenkadang layan sampai 2-3 pagi..

~tak tau laa raya tahun nie camne...sedih siot nak ghaye tempat org walaupon uma mak mertua, bersama suami ngan anak lagi...last year aku beraya time tgh ngandung 7 bulan...huhuhu, tabahkan laa hatiku...umi dan famili...terima laa ucapan anakmu di perantauan ini dengan ucapan bla..bla..bla...sob sob sob...warghhh....

Wednesday, September 24, 2008

irfan yang lasak

ayooo...dia dah pandai manjat saner sini...
aku yang sedang terbongkang kat lantai boleh lak tak perasan dia dah panjat kerusi nie (terlelap weh)....sedar2 aku dah dengar bunyi dok...dok...dok...bunyik kusi kena hantuk ke dinding...eiii...tak bole terlepas pandang sket pong dia neh...
irfan...irfan....first time aku tengok dia panjat kusi nie nie...
video

novel lagik..

penah tak korang baca novel super duper best nie??

aku baca dolu tak silap masa tingkatan 4-5 gitiew...uissshh tersangat laa lamernya..

ari tue adik aku terjumpa novel nie di bookstore, cepat2 dia kol aku tanya adakah aku berminat nak beli? harus laa nak, agak lamer aku cari novel nie...yang novel aku baca dolu tu pon abang aku punyer dah ilang sebab ada orang pandai pinjam tak reti nak pulangkan...

so episod novel nie dah ada sampai 4...so kini lengkap laa koleksi tangisan bulan madu aku ini...

aku dah baca puluh2 kali pong tetap nak nangis...sedih sesangat..huhuhuhu...

korang tengok laa sendiri sambutan terhadap yang episod 1 nie...tengok berapa banyak ia di ulang cetak! kagum..kagum...i really admire u, cikgu samsiah..

berbuka pose

Venue : Legend Hotel KL
nie citer weekend ari tue....matilah mak dicerca secara pakej...bermarathon laa uolss...hihihi...
aku dapat invitation dari legend hotel...cam aku tak tau niat2 depa kannn...tapi aku memang plan nak try masuk vacation membership...kot2 tahun depan dapat melancong ker....

so walaupon lambat sampai weols dengan gigihnya memakan makanan yang ader, banyak gilos sampai tak terambik...

ingat nak snap gambo sedas dua tapi cam segan laa pulak...kot2 dikeji orang yang nengok pulakk...

tektiknyer...amik gambo irfan dan bersegara snap gambo makanan...konon2 secara bersahaja jer laa....ekekekeke....

dapat gak aku dipengaruhi...cis...tapi masih dalam nak berpikir...dalam masa 10 hari kita boleh gugurkan keahlian dan deposit akan dikembalikan~cheh...caya ker??
tapi weols plan nak teruskan jer...kalo ader rezeki next year ingat gi jenjalan....

mama & irfan ~ otw ke kl

antara aksi2 irfan yang sempat di snap...

antara makanan yang sempat disebat...makanan utama tak sempat di ambik gambo...matilah diet mak cenggini...

gigih laa mak nak masuk vacation club nie...takut hangat2 taik ciken jer...

gerai bonda

raya lagi seminggukan??

korang dah pegi ker param pandan indah?

nie nak promote opismate, kak maz niaga kat saner...sedap sesangat agar2 dia terutama yang ader coklat chip tue...lompang pon marbeles..
aku berkesempatan pegi pada 2 minggu lepas...sowwi erk kak...entry nie baru masuk sini..hehehe..
pelbagai agar2 dan lompang bonda

agar2 yang marbeles....

sardin rolls...tak sempat terai kuih nie...

kuih lompang yang menjadi kesukaan pengunjung

last sekali...nie lar pemilik gerai bonda katanyer....kak maz...

Tuesday, September 23, 2008

rusks penggigian

tau ker korang per menda neh...yang ader anak tau la kot, tapi si ijal ensaiklopedia bergerak tue pon aku syak tau nie...hehehehe...

ader member penah citer pasal rusk penggigian nie...dia kata kalo irfan nak tumbuh gigi menda nie sangatlah berguna...aku iyakan ajer...

so satu ari tue aku bergegas lar ke otk puchong prima nak carik biskut baby utk irfan...dalam nak cepat tue aku amek laa beberapa jenis biskut untuk dia cuba termasuk biskut yang selalu aku beli ~ baby bites tue...sekali tue terambik laa menda nie...

so bila aku bagi irfan makan dia macam menggigit beria2 bebenor...aku hepi laa sebab dia macam nak makan sebab before neh kalo bagi makan biskut baby asik nak baling jer...

tetiba teringin lak aku nak try...harharhar...aku suka jugak menerai biskut2 irfan, antara yang sedap yang jenama baby bites tue...kalo dia tak habiskan harus laa aku kerjakan biskut tuh..

so aku pon gigit laa...uihhh...nape keras semacam neh? nak cuba patahkan pon tak berapa nak berjaya...biskut apakah ini??

aku pon mengechek laa kotak biskut tue...ropa2nyer...huk aloh...

Rusk Penggigian Heinz - dihasilkan khas untuk melegakan gusi yang lembut dan menggalakkan pertumbuhan gigi yang selesa bagi bayi. Permukaan kerasnya menyediakan latihan bagi gusi dan rahang, sambil memenuhi naluri menggigit bayi.

Tanda2 Penggigian

~ air liur meleleh
~ gusi bengkak
~ meragam
~ enggan makan

so...sentiasa sediakan rusk penggigian heinz semasa bayi sedang tumbuh gigi...


mari coba biskut nie...

eisssh...nape keras sangat biskut neh...

walaupon keras aku buat2 makan sambil berpose....

bagus gak biskut nie...ilang gatal2 gusi neh....

koleksi novel cinta

aku nie kalo ader masa lapang suka bebenor baca novel terutama novel cintan cintun nie...

masa blom ader baby memang nie antara hobi paling penting kalo dok melepak kat uma...
sejak ader baby nie tumpuan dah jadik bercabang berpuluh2...anak antara keutamaannya lar kan..

kalo dolu 1 novel tebal cenggini nie pon aku bole abis dalam masa sehari sajork...skunk tah laa..kalo masa benar2 lapang ngan ader org nengokkan irfan bole laa kot...

nie antara koleksi novel yang aku beli 2 minggu lepas kat bookstore di carrefour seri petaling...dua2 novelis nie antara pengarang yang aku suka...tapi aku paling suka SAMSIAH MOHD NOR...tau ker korang...
korang nak cerca aku minah cintan ker? wa tarak kisah nyer....janji wa bahagia....lalalala....



novel 'cinta jangan kau pergi' telah aku abiskan dalam masa kurang sehari sahaja masa bercuti kat kg minggu lepas...yang satu lagi bila tah berkesempatan nak baca neh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...