Saturday, January 16, 2010

kali pertama

ni kisah ari selasa 12 januari yang lepas...

kali pertama hari ini dalam sejarah aku bawa irfan menonton wayang...aku mmg menantikan masa yang sesuwai ntuk menjebakkan irfan ke kancah perfileman menonton wayang nie...harus laa tunggu movie yang sesuwai, hari yang tak ramai orang....sebab aku takut dia akan menjerit menangis tak tentu hala wat malu mak jer....





beli tiket dulu....^ alvin and the chipmunks^


skrg dah ok sket jika nak amik gambo



nie pulak adengan dekat corousel tue...lebih setengah jam dok nunggu gatenya di bukak balik sebab mamat yang jaga kuar rehat...irfan tak mo berganjak dari tempat nie ~ siap nangis bikin malu guwe sajer..




akhirnya dapat gak naik...ni acara tetap kalo berkunjung ke ioi yer....pastu siap nak ulang lagi tapi aku cpt2 dokong naik eskelator...yer uols, takut tak sempat, mane nak makan lagi nak soping2 lagi...




tapi dalam jusco dia nampak menda nie pulak...





dan ini...dan ader lagi tak larat nak layan snap gambo...




seblom show stat mari pekena burger dulu dan root beer float a&w yang senantiasa marbeles...



malangnyer si kecik nie tertido sambil makan fries!




kejutkan dia jugak sebab aku nengok movie nie pon sebab dia kan..


bila dah masuk panggung, movie dah stat dalam 5 minit...keadaan gelap (saat nie yang aku risau takut budak nie melalak), tapi dia wat cool dan kagum (tak sempat snap gambo) terhadap skrin tibi besar...mungkin dia heran nape tibi kat uma setoit jer...seb baik orang x ramai, dalam 20 orang kot tah2 tak sampai pon...malangnya irfan kelihatan pendek di situ menyebabkan dia duduk x berapa nak nampak skrin..aku amik beg wat alas bontot dia dan sesekali aku letak dia kat riba...nampaknya dia layan citer tue...


sesekali dia gelak kuat2 tah paham tah tidak tue dan lepas tue minta blankie dia laa...nak ankie...ankie...walhal menda tue mmg ader kat tangan dia....chesss...


sempat gak minta susu...mama, nak aamilk...motif ada aa di depan milk...terkocoh2 aku bancuh susu dalam kegelapan itu...


sejam pastue.....



tido dah...moralnyer aku mmg tak boleh kuar awal2 kalo nak tengok wayang...irfan dah termissed tido dia sekitar kul 3-4 petang so mmg ler dia mengantuk lantas tertido...



last pose seblom balik...sempat dia tergolek sedas sebab tersandung tangga platform neh...



demikian kisah hari nie dalam sejarah irfan hakimi menonton wayang...pada hari tue usia dia 2 tahun 22 hari...sekian.....



5 Comments:

~ziey~ said...

mak pn mmg verangan nkbwk tgk citer neh....mesti besh kan...pssssssss.......encem aaaa irfan skang........cute rambut dia

linahilmin said...

lama giler i tak pi ioi!!!
eh eh... nampak big boy tul irfan! hensem!

Hezesuze said...

aiyoooo same jek ngan anak mak nok....

mula2 sume gegeh excited giler nk tgok movie...ujung tdo dlam panggung tu...adoaiii...

pastu plak cepat boring....

moral of the story : nk tgok wayang jgn bawah anak2 bawah bapak2 jek...huhu

Budak Gelap said...

first time tgk irfan senyum...

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...