Friday, January 15, 2010

kisah tahun baru aku yang lampau hanjeng

uols...camne bole termissed citer ni kan...

sebenarnya aku mmg plan nak ke tempat yang happening sket tis year untuk melihat pertunjukkan bunga api ker apa memandangkan irfan pon dah bole berkata2 berbanding dengan last year hanya pandai kuar ayat hoo hoo huuu dsbnya apabila menunjukkan kekagumannya...

malangnya tak berbau apabila adik aku wanie yang part time keje giant tue harus laa dibuli oleh rakan2 sekerja senior dan budak2 baru kena keja malam ari tue...jadi plan kitorang dah bertukar laa, kena pegi area yang lebih dekat iaitu putrajaya memandangkan aku nak kena amik dia balik keje nanti kul 1 pagi...

bandar puteri puchong tu pon dengar khabarnya agak gak pertunjukkan bunga api tapi macam dekat sangat dan kononnya takut tak heppening maka kami pon bergegas laa ke putrajaya...




gegas apa...kul 1130malam pon masih ada kat kedai nie..cuba tengok kain rentang dia...



kedai makan nie area equine park...lengang lagi kawasan nie..
lepas makan dan sebagainya maka kami pon terus menuju ke putrajaya...humang aiii....beribu2 keta caya ker yang berpusu2 memasuki lokasi sasaran bunga api iaitu kawasan tasik putrajaya...
nampak tak lampu keta cinot2 belakang tue...mmg kesesakan tahap dewa laa...
kiri kanan bahu jalan sampai berlapis2 keta parking..keta yang nie harus kul 2 pagi baru dapat kuar kot..

oleh kerna lagi 5 minit nak ke pukul 12 tengah malam maka terpaksa laa kami memarkirkan keta di lapisan ketiga dari tepi...berlapis2 keta...itupon sebab keta kitorang sedang elok jer sebab lokasi kami dipaksa berhenti ngam2 ngan kepala jambatan...

maka bersegera laa kitorang kuar dari keta...penuh sesak orang atas jambatan tu...belum lagi yang turun ke arah bawah jambatan, yang panjat bukit laa supaya dapat pot baeeek punye masa pertunjukkan bunga api nanti...
saat yang tiba pon muncul...detik 12 malam...12.01...12.02....12.03...12.04...12.05....eh...eh...apa dah jadi nie..???
kedengaran desas-desus sebelah menyebelah...biasanya dalam 5 minit baru mula kot...
dah hampir seploh minit kedengaran keluhan masing2....gamat seketika suasana...ko pandang aku aku pandang ko...yang atas bukit lagi laa kesian...blom lagi famili anak beranak yang siap bawa bekal makan bentang tikar bagai macam berpiknik katanyer...
pastu kedengaran siren polis meminta kereta yang parking berlapis2 tue beredar sebab kesesakan yang maha gile katanyer...yang sakit hati, naper laa polis2 nie tak bagitau yang kat sini takde sebarang acara, selamba jer berkawal seolah2 ada temasya gegak gempita bakal berlangsung..seperti biasa jer diorang niei berkawal tak bagi parking sini laa, suh parking area sana laa...takkan depa tak dapat sebarang infokan...
so weols apa lagi larik laju2 sambil wat muka tak bersalah...irfan mmg nangis gle tak mo naik keta sebab suka sangat tengok org ramai...seb baik keta parking kat lapisan ketiga terus jer menonong kuar...amik short cut naik ikut kawasan larangan kediaman menteri dan tak sampai 10 minit dah kuar pon dari area putrajaya...cis malam tahun baru yang paling hanjeng....


7 Comments:

atty's said...

kty dalam kol 9 mlm ade round putrajaya malam tu..ingat ade le bunga api ke..round2 lengang je mcm takde je ..apa lagi angkat kaki ..nasib tak terjebak ...eekekekkeek..nak gelak kan ko ..

linahilmin said...

lorrrr.... cenggitu lak kekdahnyer!
takpe, tunggu 31st august bwk irfan lagi, tp kena plan2 betul2, klu takkkk haruslahhhhh....! :p

hOtMaMa said...

hahahaha... mujur weols lepak alfa sajork..dpt gak tgk bunga api

tigrismalaya said...

kak ty - itulah..sya pon gelakkan kan 1x..tah pe2 putrajaya xde bunga api..motip marah putrajaya..

lina - betul2..tunggu ari merdeka nanti laa

hotmama - ye mak tau..alfa sebut aje per aje yang takdekan..

Hezesuze said...

alalal ciannye dia xdpt tgok bunga api...weols dpt gak tgok kt i-city shah alam...tu pung brenti tepi jalan sbb bunya api da mula....huhu

anak2 ler paling sonok sgt...

tigrismalaya said...

hezesuze - iya mmg..kalo anak2 seronok kita pon tumpg gumbira walhal kita pon nak tengok bunga api 1x sama banyak ngan anak....lalala

~ziey~ said...

adei........tak tahan.....tehehhee....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...