Friday, February 13, 2009

tak sihat ~ mungkin ini sebabnyer....

kelmarin balik keje aku dibagitau oleh baby sitter irfan bahawa telinga irfan bernanah/berair...uupsss harus laa aku terkujat harimau kat situ...jap2 tu aku terpa nak cek kondisi dia...haaaaa mmg bernanah uols...

tak lama sblom nie anak dia yang umo 6 bulan tu telinga bernanah...adakah penyakit ini telah berjangkit?? sangat2 diluar jangkaan...



oleh sebab time aku balik keja irfan blom dimandikan lagi maka aku balik jap ke rumah yang jaraknya selompatan rimauu sajork untuk mandi manda kerana kepanasan badan melengas sebab siang tadi aku ke pangkalan jeti navy...harus laa menapak dari gate dia ke jeti bagai nak tercabut kepala lutut aku...harus laa sambil jalan bertiga2an tuh aku kontrol2 manis sambil membiarkan2 rambut terbuai2 manja ditiup bayu...ujung2 trus sanggul nek piah....

upss...terlalut lak, citer tue laen punya n3, kali neh pasal telinga irfan...Hippie 1

patut laa beberapa menjak nie irfan asik demam jer, seblom nanah tue dapat dikesan irfan pon demam dalam kul 3 pagi kelmarin tu...mungkin nie sebabnya uols...

dah abis mandi bagai aku pon amek irfan...tunggu adie balik kojo dan weols menuju laa ke klinik...


aku minta adie carik klinik pakar kanak2..seb baek ada satu klinik pakar kanak2 masih buka tapi list nunggu punya laa hazab ~ dalam 20 uols, termasuk yang ader kat klinik + yang booking telepon...adakah doc ini sangat pakar lagi cekap maka ramai datang ke sini?? tapi majoriti cino laa uols, time aku datang cuma weols ngan satu famili lagi jer yang melayu...


klinik pakar lain tuk kanak2 banyak tapi bukan specialist cam yang nie...kalo uols perasan diorang tulis KLINIK PAKAR SAKIT PUAN/KANAK-KANAK/PEMBEDAHAN KECIL dsb...tak mo yang camtu nak yang pakar kanak kanak SAHAJA....wah, padahal sama laa kot tapi tah...



pemandangan dalam klinik pakar kanak-kanak dr chan

sementara nunggu turn jumpa doc (kalo patient booking telepon xsampai patient yang ade bole potong q) harus laa irfan melasak bagai hapa..jap main gelongsor jap tendang bola jap terkedek2 abes satu klinik ditawafnya...berpeluh2 weols nak ngejar dia...







antara aksi2 irfan....bebas.....


dalam sejam baru dapat jumpa doc...jumpa doc tak sampai pon 10 minit...chessss....cajnya? mahal laa bagi aku...menurut doc telinga irfan mungkin dimasuki air masa mandi...satu lagi mungkin juga disebabkan susu melimpah ke rongga telinga yakni bukan meleleh dari tepi mulut masuk ke telinga tapi dalam mulut sendiri terus masuk ke rongga telinga...budak2kan minum susu sambil baring dan itiew mungkin juga penyebabnya....

(waktu n3 nie ditulis telinga irfan dah nak kering dah ~ alhamdullillah...)

pas makan ronda2 area bandar puteri pastue dan singgah makan kat simply penang ~ upss terlupa ai nie salah sorg peserta kancil idol....camno tue...hihihihi.....



budak kecik verangan dewasa tak mo duduk dalam baby chair...duduk pulak tue tak reti diam, pening pala haku



antara pengunjung2 terakhir



air jus epal ngan nescafe ais



aku punya....nape lak aku bole terpikat pada mee+meehon udang neh...rasanya ok laa tapi udang cam kurang segar ~ dah laa bersantan rosak laa diet aku



adie punya menu....ikan dia pon xsegar jadi rasa agak sedeh....

sekian cerita kelmarin punyer...

7 Comments:

me, myself, cici and titi said...

salam ms tigris, semoga irfan cepat sembuh

mummYaeesh said...

yelah nyah..irfan kan suka kumpul susu dlm mulut..ala2 kemam2 manja tu yg susu tak masuk ke tekak tp g ke telinga...yaeesh pun suka kumpul susu dlm mulut..tapi tak gi telinga g ke gigi...tu yg abis gigi dia..mcm2 la bdk2 ni!

me, myself, cici and titi said...

salam ms tigris, you've been tag..visit my blog 4 instruction yaa

mama_Lieya said...

hi..
dulu anak pompuan mama pun jadik cam ni gak..
jenuh berubat...

dia kering/baik kejap jer..
bila selsema dia kering..
telinga pun kering la..
tp bila selsema datang..
telinga pun selsema sama..
sangat2 teruk..
lama gak ler kitorang berubat..

dan last year masa balik kampung beraya(raya puasa)..
telinga anak mama jadik lagi teruk..
sampai berdarah2..sebab dia garu2...mungkin gatal..
so kitorang pun gi klinik kat kg amik ubat..
sampai sekarang..
alhamdulillah...dah tak bernanah lagi..

tigrismalaya said...

mmct - sori br dapat jawab komen neh...alhamdullillah, irfan dah sembuh..oh iya ttg tag tue nanti ai wat ok..thanks

mummyaeesh - tah la nyah per habitnyer cenggitu, x lame lagi ilang gigi cam yaeesh lah tue...

mama_lieya - sian kan budak2 jadik camni...seb baik irfan dah ok..kalo tak kesian kat dia cam rasa x selesa...

atty's said...

nasib dpt kesan awal ade nanah dlm tinga irfan..

tigrismalaya said...

atty - a'ah...seb baek kak ty..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...