Saturday, March 21, 2009

sabah trip ~ day 1 (03 march 2009)

yerrrr uols.....

dah nak sebulan baru nak capap citer pasal trip aku yang lepas tue....

berpandukan tajuk n3 nie taw laa korang maner ai pegikannn....pes time uols dan pes time gak aku naek air asia...

dah lamer aku memendamkan hasrat nak capap gambo ngan stori pasal trip aku tu tapi well...bz kekdahnyer, sampai aku pon tak taw nape laa masa aku seolah2 dipendekkan...cepat nau sedar2 dah tengah malam kalo sehari2 tu...sudahnya, usahkan nak hapdet blog, nak jenguk blog korang hatta memanaskan lappy nie pon aku tak sempat....siang usahlah citer...maklumlaa sejak kegawatan ekonomi neh mak kena ganda kuasa lapan belas tahap prestasi mak bekerja...no more tenet2 kecuali beremel pada client katanyer...selebihnya time keje masa mak lebih banyak dihabiskan berjumpa ngan client atau di jalanraya................oooooo sangat memenatkan.......

berbalik pada citer ke sabah pada 03 mac ari tuh, weols sebenornya amek pakej 4 hari 3 malam...tapi nak dijadikan citer terlekatlah weols di sabah sampai 6 hari 5 malam....nak taw naper kena baca sampai abis laaa catatan perjalanan aku neh...


seblom berlepas kat klia


irfan blom apa2 dah comot2 makan jajan...ni laa sebabnya dia terkena cirit birit yang maha hebat angkara bapaknya yang main bagi jer per menda


kitorang amek flight kul 1250 tengahari dan sampai ke kk jam 0320 petang gitew...amek cab ke hotel shangri la dan tambangnya rm20...takde laa jauh benor jaraknya....sebelum aku sampai ke kk aku dapat citer yang hotel yang bakal weols huni tue adalah hotel yang terjadinya tragedi pembunuhan salah sorang adun pompuan yang bergelar datuk 5 - 6 tahun lepas kot....allahyarham datuk jannah ker hapa, lupa lak...berdebar uols...nak2 pulak member dari sabah bagitau hotel tuh dekat nau ngan hutan....seram sedas...tapi nak wat camner, dah terbooking pon pakej tue...



pose satu...curik2 amik uols



irfan yang kecoh tak nak duduk diam...sempat berjalan2 dalam flight macam jalan2 kat shopping kompleks lagaknya...ai taw laa u pes time naek flight nak irfan ooiii...

sebok nak tengok menu gak


last2 tertido

......baru mak dapat pose


sempat amek walaupown dilarang hihihihi...

dah sampai kk rambut pon dah kucar kacir....sempat tido uols, gi kk pon tido blom lagik gi brisbane ke hapa...kan fazid kan....

sampai hotel mmg jauh sikit dari bandar kk, mmg betul dekat ngan hutan dan bukit....sambil check in sempat laa aku ushar line dulu mane taw kot2 dibaginya bilik tue pada kitorang...tapi dimaklumkan bilik tue kat tingkat 2 dan telah dijadikan bilik stor...weols dapat bilik kat tingkat 7...selesa gak laa hotel neh, rupanya ada wi fi kat setiap floor (katanye tapi aku tak taw laa pasal tak bawa lappy)....pastue request baby coat tuk irfan....upsss lepas tue rasa berdebar sebab baby coat diambil dari bilik stor...haaa haaaa...tak taw....tawakal jer uols....menurut citer bell boy mula2 kejadian mmg ada kejadian2 yang menyeramkan...tapi diorang panggil laa bomoh segala bangsa dan agama maka kejadian2 tersebut dah berakhir....uppsss kat drawer bilik weols neh ada bibble uols...





mari berkemas.....

.....berkemas feeling2 cam nak dok sini pat bulan...
dah berkemas bagai weols pon lepak2 sajork....adie ngan irfan dah cabut jalan2 tengok kawasan sekitar....pada malamnya baru weols kuar carik makan...hadoooiii...punya laa susah nak melintas jalan kena ala2 berlari2 anak gitew, dah laa bawa stroller bagai...tempat yang kitorang tuju neh adalah cam medan makan dekat2 ngan hotel jer berhampiran cinema...hasil bertanya pekerja hotel diorang tunjuk laa tempat neh...mula2 cam was-was sebab kedai2nya tulisan cina ngan ada gambo arak laa...tapi ropanya halal dan pekerja2 kat situ ramai gak muslim (setelah diselidiki) kedai diorang mmg cenggitu sebab maklum laa tokeinya cina kannn...cara mereka2 kat sini approach pelanggan aku terbayangkan mereka2 yang berada kat kaunter tikes bas puduraya...haaa ala2 gitu laa gamatnya..


kedai nie laa kita tuju...banyak kedai kat sini tapi hasil siasatan dari pekerja hotel kedai neh paling best




muka bowink


dah rimas duduk di baby chair


pose lagi uols


nengok besau2 cenggini berdebar nak makan uols...nak makan berdebar pastue nak bayau lagi ganda berdebar..




menu weols


lichinnnn....total rm 89.50....ingat murah, ropanya tempat nie mmg rega cenggini sebab kawasan pelancong....(aku terbayang sabah murah ngan seafoodnya tapi meleset sebab itiew citer 10 tahun dulu ~ kalo bahan mentah murah skit kot)

ini laa pinggir bandar kk....sepi sajork lepas kul 10 malam



ronda2 town yang melenguhkan segala urat sendi....jauh gak uols ngan hotel kitorang tapi tetap gigih...
..........TBC

6 Comments:

mama_Lieya said...

wah..best...best..nyer..

mama ni biler la nak dpt nai kapal tobang.

huhu...

emm best.best...

apa2 pun jgn lupa jgk blog mama..

kumpul duit nak naik kapal tobang..

haha

http://allshoppe.blogspot.com/

promosi besar2an..hanya 1 minggu

shj

[[~R*i*Y*s*E*s**L*a*D*y~ ]] said...

huhuhu..seronok nyer jln2...
huh..lagi2 ngan family kan...

linahilmin said...

finally!!!! dah leh tengok blog u!!! suker!
best tu dpt g zooooom malaysia..
ps- dtg blog mak amek award ye..

tigrismalaya said...

mama_Lieya - ada rezeki ble2 bole naek..ok, nanti ai tgk blog mama..

riyseslady - sekali sekala berjalan, nak2 ngan famili mmg seronok..

lina - ok, thanks lina...

mummYaeesh said...

ye mari membaca kisah ke sabah bah!

rose said...

wah best yer g cuti2 malaysia..
rose pergi KK tp..x g jln2 pun... coz g keje...bosan jerk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...