Sunday, March 29, 2009

sabah trip ~ day 5 (07 march 2009)

pagi nie weols bangun ngan perasaan tak menentu...terutama aku laa...

jam 9 pagi lebih gitiew mamat cina semalam call adie...adie kasik loudspeaker bagi aku dengar sekali...

..............ups...hasil rumusan perbualan telefon membuatkan aku rasa berdebar, ayyoo camne neh...rasa kesal makin tahap gaban...terduduk weols...

mungkin bagi korang wang tak jadi masalah, dan time tue aku jugak seb baik tak de masalah sangat la sebab baru gaji (cuba kalo tengah bulan uols)....tapi nak kuarkan duit camtu jer mmg laa rasa ralat yaa ampun...ye lah aku yang kena bertanggungjawabkan, kalo adie tak rela menanggung aku dah tetapkan dalam diri (sambil berdoa moga2 adie akan bear juga separuh ker...lalalalala) aku akan tanggung tiket flight tue...

ingatkan bole dapat murah, chisssss ternyata makin terpesong...tiket ari nie bole dapat ngan harga rm seribu berapa ratus tah...kalo taw camni baik balik semalam, dah laa melabur kat hotel nie lagi satu malam...

buntu...buntu....

tetiba adie rasa nak tipon bespren dia kat labuan...member dia kata datang jer labuan, siap pegi cek tiket dari sana ke kl rm 700++....ok gak tue alang2 dah rugi baek gi labuan sekali....



pemandangan bandar kk dari bilik hotel










budak nie tengah sakit perut...setiap kali sakit perut dia akan menonggeng...sian betul...~ tabiat baru dapat dari sabah





sian dia...






dah beriss bole lak bersenang2 berkejar2an dalam bilik tanpa paham masalah mak pak dia neh...


aksi sakit perut lagi



eh eh dah ok pulak




setelah keputusan dicapai bersama, weols pon bersiap2...adie dah call balik mamat cina tue bagitaw weols nak ke labuan dan dia akan datang sekejap lagi nak tolong hangkut barang2 weols nak tolong antar ke terminal bas...lagipon barang2 yang besar2 gabak weols letak dalam kete dia jer semalam....

adie dah amik tiket bas ke menumbok...sorang rm 18/dewasa...

lepas anto barang2 ke terminal bas, adie balik semula ke hotel...aku ngan irfan yang dah bersiap2 trus check out dan weols berjalan kaki menyeberang jalan dari hotel ke terminal bas...




nie lak kaunter bas express ke menumbok...very sempoi....ai nunggu bas di bawah pohon nan merendang...




nie laa terminal bas kk




sempat snap muka sendiri dalam bas




dalam perjalanan snap laa gambo2 pe2 pon...







tido sepanjang perjalanan





nampak tak signboard tue ~menumbok 200m...nak sampai dah...dah dua jam perjalanan uols....





nie jeti nak ke labuan....tiket speed boat rm 15/dewasa






feri ke labuan...feri neh ada 2 jam sekali...amik masa dekat dua jam kot baru sampai ke labuan...




haaaa...speed boat weols dah muncul



dalam speed boat...kebanyakkannyer orang labuan (sempat ai wat survey...)






dah nampak pon bandar labuan....perjalanan lebih kurang 45 minit




sampai dah...



let's pose uols



terminal jeti labuan




sempat masuk sini seblom member adie sampai....beli coklat jer....ingat nak beli parfume tapi rega lebih kurang sajork...





setelah member adie sampai weols pon diangkut ke rumahnyer....diorang tinggal uma kuarters tudm

pes time jumpa wife member adie neh, berdebar uols orangnyer amat amat amat sopan santun...dia orang tenom sabah...bercakap ngan anak2 dia amatlah bersopan, ngan laki dia lagik laaa...respek satu... Bow Down orangnya pulak amat laa pembersih, cekap dan pandai masak...sedap tul dia masak...sebab tu kan uols, anak muda semenanjung pi keja kat east malaysia terpikat ngan awek2 kat sanakan...

so malamnyer weols kuar pegi cc sebab nak booking tiket online...dapat harga tiket rm687.00...

lepas tue balik uma, lepak2 sambil bersembang..adie dah ikut kawannya pegi melepak bersama kawan2 yang laen....

abes nonton cerekarama aku pon Hammock 1



..........TBC

3 Comments:

~ziey~ said...

phuhhhhh.....sib baik laa networking adie jitu-jituan.....settle masalah hang...hehhe...very the adventure one....leh wat novel 'kembara di jalanan' neh...syabas beta ucapkan..

mummYaeesh said...

segala pengangkutan yg ado hang guna kan..adoi la letihnye tgk!sian kat irfan..da la cerries d berries!

tigrismalaya said...

ziey - hihihihi...seb baek aku nie adventurous orgnyer...caya ker

mummyaeesh - seb baek tak naik rakit jer nyah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...