Tuesday, December 2, 2008

meroyan malas

eee...MALASnyer....Poutytak taw nak cakap betapa mahalasssnyer aku nak hapdet...~ nak2 selepas weekend...sok2 korang cakap malas pon ader korang kesah bukan korang nak baca blog aku sgt pown...eeee gitiew ker...cett sempat berangan2 sendirikkann....

dalam malas2 sempat gak aku melipat & menggantungkan baju2 di dalam beberapa bakul baju...oppss silap 2 bakul baju sahaja iaitu bakul baju aku ngan irfan...adie aku telah paksa dia lipat sendiri...kejikan...yelah nak sedap sama2 ujung2 wat keje aku sorang, apahal?? padahal aku laa pengomen paling tegar kalo dia tolong wat keje uma...~ awak sidai suar tak terbalikkan dia dulu ker (pantang haku nie!!), baju nie sidai nape tak kirai2 dulu (deyyy..nak wat roti canai ker??) dsb....eishhh...tak boleh aku walau pown barang yang diletak tersenget sikit apabila letak kembali ke tempat asal...kalo dah sedia senget atau aku yang sengetkan tak per pulak... Smile

pelik...pelik...

melalut dah...

nape aku cam malas?? sebab aku tak berapa nak rajin, kalo kata aku pemalas mmg stamen tue sgtlah tak sesuwai tuk aku...cuba tanya kengkawan kalo diorang tipon aku apa jawapan aku time tue..??
~ aku ngah basuh baju
~ aku ngah sidai baju
~ aku ngah kemas uma
~ ngah mop lantai bilik
~ kerja..kerja...dan kerja...


baguskan?? rajinkan aku?~ upss...masak2 terhapus dalam list...

aku rasa malas juga disebabkan aku sgt2 DOWNNo dalam seminggu nie...nak tau naper????

.....................muka aku naik jerawat okeh....ptuiiii...cam tak biasa ker naik jerawat padahal muka cam bulan...

ini bukan jerawat biasa time period ker hapa, nie jerawat cari pasal...huhuhuhu...Crying 2

jerawat ini dari hari ke hari makin banyak hasil produk XYZ nie..tah bole caya ke idak...salah aku gak gatal gelenyar nak terai produk yang tak berapa nak glamer nie...masa beli pon aku tak penah dengar nama produk neh...biasalah produk salon kan mcm2 ade, melatanya cam cendawan lepas ujan...

hari terjebaknyer aku ke kancah tersebut di mana aku singgah laa kat salon feberet aku kt puchong nak beli produk biasa aku...kendian aku nengok muka sales girl tue cam licin semacam jer...harus laaa ku teruja...nak2 disebutnya produk yang tak penah aku dengar, dia kata dia pon ade problem jerawat...ikutkan muka aku nie jerawat suka menghinggap time period sajork...kiranya jaman2 jerawat dah berlalu laa dalam idupku, cam aman laa sekarang...tapi sekali naik besarnyer cam hapa...agak2 5km pon bole nampak laa plus ngan dia punya kilat2 sinar menggemuk kat muka/batang idung....
produk tue aku tergatal beli dah sebulan kot...dah beli cam nyesal pulak tapi dah ratus2 takkan nak buang @ abaikan begitu saja....so dalam 2 minggu lepas aku pon terai laa pakai...seminggu cam takde apa2 pon....masuk minggu ke-2..........jerawat2 mula galak menumbuh kat muka aku....aku tengok pon dah naik scary tapi wat2 kool kalo org mula tanya....

tadi siang dah masuk 2x aku terjah salon tue...weii betul ker produk nie begini kesannyer? ~ yer kak, jgn berenti pakai, mmg mula2 cam nie, sebab ngah kuarkan sume kotoran kat muka...ramai lagi tindakbalas produk nie teruk daripada akak....ALLO.....AKU TAKNAK TERMASUK DALAM KATEGORI TERUK TUE OKEH...You Suck

nak wat camno....salah sendiri...tak penah2 aku gatal2 nak menerai produk hasil rekomen bebudak kat salon kecuali rekomen dari member2...ujung2 sempat aku tanya soalan sama ~ jadi awak dulu pon ader reaction camnie ker...

~~~hmmm tak...sbb saya dulu takde problem jerawat..saya ader problem pigmentasi.... Whip
nge ngeggege perlukah aku menitiskan air mataku ini??Crying 1...bukan ker aku teruja nengok muka dia sebab dia kata muka dia ok pakai produk nie sebab dia ader problem sama ngan aku...aku ader pigmentation ker? setau aku ader laa sedas 2 tapi jerawat2 manja laagi ketara...kotnyer takkan masa beli dia bagi set percubaan tuk jerawatkan kalo aku ader prob pigmentasi?
seb baik set percubaan yang aku beli..


pundek. cibet....Mean huhuhuhu...Walking Home Crying

terlajak perahu boleh diundur...aku bagi masa tuk aku sdr sampai habis set percubaan nie sajork...kalo menda nie masih menumbuh harus laa aku mengundurkan diri....takkan lama nor produk nie nak memeroses muka haku baru kesannyer terbukti....balik pada yang asal lagiii baik...


so..., aku tunggu....Crazy

6 Comments:

Cyberwira said...

ko bakar je salon tu!.. haprak punya salon giril.. entah2 UPSR pun tak lepas!.. apa dia ingt dia tu pakar kecantikan ke apa? aku mmg sakit hati kalau ada org tipu pasal produk semata2 nak lakukan peoduk tersebut!.. ko report je dalam 360 atau 999 atau melodi ke.. artis terkesuma merana kejerawatan sebab salah pilih produk kecantikan. hehehe

cokolat said...

wey.. ko biar betol nok... berani mati ko niii mencuba niii.... skrg makin terok ke? apa nama produk tu nok? tia amelia? shadira? nuriz? ckplah nok... supaya aku pon tak terjebak nii.. aku ada terpk nak tukar produk ni sbb since koje kl ni aku dintis sket laa... nak carik produk murah sket dari skrg aku gh pakai.... huhu!!!!
dia takde bedak jerawat ke nok utk surutkan jerawat tu?
cam haram jeee salesgirl tu kannn?
aku sampai skrg yang aku serik nak buat adalah FACIAL!

mielliza said...

to bad.. nak berhenti sayang kan tapi kang kalau makin parah muka ko susah gak.. lagi banyak ko kena berabih.. budak salon tu nak komisen jer tu.. ko la yg jd mangsa.. apa pun sabar separuh dari iman..

tigrismalaya said...

cyberwira - ye..artis sgt laakan...kalo ko jumpe aku wat2 xnampak jerawat2 tue okeh

cokolat - produk tue namanyer zein's...namapon cam tak bes jer...just wait n c..

mielliza - hmmm...tgh sabo dlm berdebar

hOtMaMa said...

tu la..kan dah.. tak per pas neh paksa adi belanja SKII..hihihi..

mak pakai pencuci johnson&johnson sajork.. ;P

tigrismalaya said...

hotmama - yer skII..ujung2 adie beli yg pasar malam kat ku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...