Saturday, September 27, 2008

penyoping tegar lagi gigih..

ok ker tajuk nie? hihihihi...

aku laa tue saper lagikannn?

ari nie gaji dah kuar tapi aku tak tau nak wat aper ngan duit gajiku...puiii...wah kejinyer stamen ~padahal byk utang piutang, bil2 nak dibayar..

balik keje lepas amik baju raya yang kutempah dari kak zura, berbekalkan beberapa rm dari adie maka aku bergegas laa ke shah alam pulak...kata penyoping tegar lagi gigih...walaupon aku tau jalan bapak jem, orang selautan pasifik tapi aku tak pedulik, janji nak beli jugak apa yang perlu dibeli dan sanggup pegi walaupon sorang2...

pkns shah alam penuh gilos ngan manusia...nak naik pengsan aku mengharungi org ramai tue..tapi daripada info yang kuterima kujangkakan org laaaaagiiii ramai, tapi tak laa seperti yang aku gambarkan...ok lagi laa sebab parking kat medan parking depan tue ade...mungkin orang ramai dah pulang ke kampung halaman sebab tue laa berkurangan berbanding semalam...

adie ade mengirim suh beli baju melayu dia...harus lar dia suka sopingan bagai last minit, mencik betoi..masa kitorang dok sakan menyoping di jakel ngan wisma yakin ari tue dia tak mo beli apa2...katanya dahulukan laa aku punya baju ngan irfan punya dulu....harus laa bajet didahulukan buat anak isteri terchenta dulu...tambahan pulak aku nak kena tempah baju2 yang dibeli tue...thanks pa..lap u..

tapi malangnyer baju melayu untuk adie kaler pepel (tak berapa pepel la sebab cam mix ngan biru, ijo ~ thai silk ke hapa) supaya sama 3 beranak tak kujumpai..puas melilau tapi takder...nampak gayanyer kena carik tempat lain laa adie...

so untuk ari nie aku cuma dapat baju melayu irfan (2nd baju), 2 lai sampin irfan ngan menda nie....

tetiba terasa nak makan ketupat ngan rendang tok...ngeh ngeh ngeh...

sepasang lagi baju melayu teluk belanga utk irfan

sampin nie nak dipadankan ngan baju melayu utama irfan...beso laa sket sebab aku beli yang nie dulu pastue baru terjumpa kedai yang jual baju melayu ijo tadi..huk aloh..

6 Comments:

atty's said...

cantik nya baju raya irfan..kaler dia cantik..

tigrismalaya said...

tigris to atty's
sya pon berkenan ngan kaler dia, rega dia pon lagi murah dr wisma yakin...ker sebab beli kat wisma yakin tue terlalu awal sgt..ngeh ngeh ngeeh..

baju kaler ijo nie sya beli saiz 0, which is ngam2 sajork..males nak oter..tapi syang plak mgkn 1-2 bln lagi dah sempitkan, nak tkr pon dah malas nak g pkns

Cyberwira said...

nak kena tukar title kat blog ko jadi "Minah Penyoping Tegar" pantang nampak barang2 baby dan beg guess...nasib baik ko leh pilih laki sorang je.. kalau tak mesti ko mesti soping aku sekali.. hehehe

linahilmin said...

laaa, ingatke sudah tiba di rumah mertua.. masih bz2 menyoping gitu (siler baca ngan nada jeles k!)... ikut mak nyer nafsu tingin nk soping2 bagai tm ni ha.. tp ngikutkan perut mak ni, terpaksa mak pendamkan dulu.. isk isk isk.. baju baby irfan somel.. suka la set guess ittew!

tigrismalaya said...

tigris to cyberwira
alhamdulillah...syukur yang nikmat Allah berikan...jal, hingin gak mak menyoping ko sekali...Boleh??

tigris to lina
lalala...ari nie pon masih keje lina..malam ni kot baliknyer (29hb 09)...takde2 duit pon hingin nak membeli ai nie..hahahaha..

linahilmin said...

tm, sakan u beraye ye.. cepat2 hapdet, x sabar nk tengok baby irfan bergaya ngan baju melayu.. mesti byk dapat wet raye..

serius ke u nak melawat? besar nyer hati i!!! td g check up, rasanya by weekend ni i kena caeser la.. hu hu.. ! nanti i email u k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...