Thursday, September 18, 2008

....sambungan balik kampung punyer stori

16 september 2008

masih malas nak kuar gi mana2, malam tadi weols sempat balik ke kampung jumpa tok mek aku di setiu dan tido kat sane...pagi2 dah gerak balik jerteh semula....bagi aku kalo balik kg sonot amat dapat bertapa kat uma jer...belah petang adi ajak kuar...dah bowink laa tue...

so weols kuar berdua jer...adie seperti biasa nak menyurvei kedai2 bundle yang banyak kat tempat aku ngan negeri sebelah tue...

sempat lagi sesambil tue aku macam terhingin lak nak makan kuih jala emas...tahu ker korang??? ajak adie pegi pasar besar siti khadijah, kota bharu walau pon jam dah pukul 5 petang...

dah dapat ape aku nak so cepat2 laa weols balik, karang kena leter pulak ngan orang tua aku..ye laa adie kan tengah berpose...sian dia....

otw balik ternampak hayaki kb yang dr hans citer dalam blog dia....jenguk2 gak sekeliling kot2 nampak VLV dia ker...teringin jumpa hans in person...

nie kuih buah tanjung...tak sempat jamah tertinggal dalam peti ais kat kg


nie pulak kuih taik itik...sape laa yang bagi nama kuih nie kan??? tak sempat jamah gak kuih nie...

kuih faberet....satu bekas nie RM10, seketul RM0.50...aku bedal hampir sume...hihihihi...
17 september 2008

macam malas gilos nak balik kl...huhuhu....sedih laa aku sebab ghaya nie aku beraya di johor...
bertolak balik lepas zohor, pastue singgah kuala brang antar parfume yang makcik aku kirim...aku lak amek barang yang aku kirim waktu dia pegi bangkok baru2 nie...sebab barang tue agak sulit tak sesuwai laa mak nak publish kat sini kikikiki....

so perjalanan diteruskan hinggalah weols sampai ke puchong lebih kurang jam 1030 malam dengan seperti biasa berhenti beberapa kali...nak kucil laa...mandikan irfan laa...berbuka pose lagi...tammat...

mak sempat take over driving dari k brang ke kuantan ikut jerangau-jabor...malas betoi nak driving laa..masa blom kawin rajin pulak aku driving sensorang balik trg..

9 Comments:

linahilmin said...

hi tm.., alahai that day penuh semangat i mengomen, last2 my celcom's connection putus.. harus ketuk2 pale kat notebook!

ore kelate ko?.. kalau dapat lompat tikam.. perghhhh! tambah lak ngan nekbat sira... memang tak ingat orang lain dah!!!

best tul tengok irfan main bunga api.. tingin nk beli tunjuk kat my adam.. tp x nampak la pulak kat kedai2 kat sini ha..

last one. puchong punya org ke? harus pernah berselisih bahu ni!!!

~ziey~ said...

nyah.....haruss ko jgn bowing....sbb kalau ko rayer kat johor...bole laa kiter berjumpa dan berayer bersama...tak gituew?

Cyberwira said...

Renn tetap reen.. kalau tak ada barang yang tak tertinggal bukan namanya reen.. tapi mesti ko rasa rugikan sebab tak dapat makan kuih2 yang dibeli .. aku pun terliur gak..tapi seronok kan korang ada kampung..raya tahun ni haruslah ko berbanjingan dgn nyah zie..sebab beraya kat Johor..huhuh

tigrismalaya said...

tigris to linahilmin

penah gak gitiew...tengah hapdet blog, upload gambo tetiba connection putus...rasa nak baling jer streamyx kat dinding...kite org ganu, tapi dok dkat2 sempadan laa...tapi zaman rumaja abis kat kemaman jerk sebab sekolah kat saner...tapi masa budak2 kat batu 10 kuantan...

harus penah selisih bahu...kot2 terjumpe tegur laa yer...eeh bunga api tue beli kat depan otk jer...hahaha..

tigris to ziey
harus aku pegi uma ko...tapi adie kata banyak uma sedara dia nak lawat..sempat kers?

tigris to yberwira
jangal jeles jal...ekekeke...

linahilmin said...

tm,
la.. otk sajork tptnyer.. akan ku paksa asben g beli kat otk tu.. siler2 tegur kalau ternampak2 k..

Hannan said...

:)
heheheh
joooommm HAYAKI!
bile nak ke kb lagi ni?
nanti nak ke kb contact kite
bole lepak kat hayaki

my no 013 921 9029 :)

hOtMaMa said...

wahhh..ko jng lupakan maks... tak der maknanyer raya ko tu tak meriah kat johor, harus mak pun tahun nih beraya kat sana kan... sah2 makcik adi makcik ku jua... ko dah lupa..harharhar! mari kita membuat sessi terjahan dirumah org2 kampung bersama2 kan...hiks.. kepada ijal, sila jng jeles okeh!

tigrismalaya said...

tigris to linahilmin
wokeyyy..

tigris to hans
chantekkk...thanks hans bagi no fon
balik kg nanti harus kuterjah ke kb..

tigris to hotmama
ko ghaye kat johor...suka suka ader gang..

Cyberwira said...

aku tetap jeles sebab nyah zie, nyah lela dan nyah reen beraya di JB tahun ni...Aku tetap kat Klang ni!! terpaksa lah beraya dengan ANDEL atau lebih dikenali sebagai keling2. huhuhu

Jeles jugak sebab Hans letak phn no.. aku pun nak letak gak 019-3641949 (Ni no Public aku)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...