Thursday, September 25, 2008

homeworks ~ dari lina

keje sekolah nie aku musti siapkan...tag sempena ari raya nie diberikan oleh linahilmin......

1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?

tahun nie den ado 4 pasang baju..wakakaka...rasanyer terbanyak dalam sejarah idup ku kot...dolu2 mana gemar sangat pakai baju kurung bagai...oleh kerna nie raya aku yang pertama bersama mertua ~ di johor pulak tue yang rayanya sampai sebulankannn maka aku sediakan lebih laa..senang laa nak gi beraya sambil melaram katanyer...

kaler utama purple seisi kluarga...yang lain ader purple gak, ijo ngan eh eh....bole terlupa kaler lagi satu sebab dah anto jahit blom amek...dah siap ke agaknyer?..kaler kuning2 manja kot...kot laaa...~gile bole tak ingat..

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?

nasi impit ngan kuah kacang...tapi kalo pagi raya aku selalu minta umi masakkan meehon goreng~walaupon tak tradisional tetap nak mention...lagi satu aku suka lemang ngan rendang...

3. Apakah biskut raya kegemaran anda?

conflakes madu...tak suka sangat biskut yang bertepung (kalo dah ujung2 raya tue bedal jer)...tapi kalo yg ader campuran cornflakes, coklat ker belasah jer...awas uma sesape ader cornflakes madu..sila sorok sebelum aku datang..hahaha...

4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?

utk bebudak termasuk adik2 biasanyer aku spend bout rm300-400...this year my hubby yang akan sediakan ~ harus laa sebab ghaya kat kg dia hahahaha...dan kata hubby aku 'biar laa rahsia' ~ phuii..

5. Apakah aktiviti malam raya korang?

malam raya biasanyer sejak adik2 aku dah jadi anak dara nie bebanan keje aku kurang laa sket...biasanya aku tolong umi kopek bawang laa, kisar itu ini...pastu sempat melayan bunga api ker mercun..hahaha...lewat malamkan banyak citer2 best kenkadang layan sampai 2-3 pagi..

~tak tau laa raya tahun nie camne...sedih siot nak ghaye tempat org walaupon uma mak mertua, bersama suami ngan anak lagi...last year aku beraya time tgh ngandung 7 bulan...huhuhu, tabahkan laa hatiku...umi dan famili...terima laa ucapan anakmu di perantauan ini dengan ucapan bla..bla..bla...sob sob sob...warghhh....

2 Comments:

ainsyanis said...

hai awk... ain dah link kan awk.... thks... salam perkenalan

tigrismalaya said...

tigris to ainsyanis
tq anis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...