Sunday, December 12, 2010

The D'One Steak Restaurant

Teringin nak makan western...balik2 western kat puchong..balik2 western kat puchong ..owhhh..tetiba teringat masakan western member dulunya kat kelana jaya..meletops dan harganya pon murah..

So lepas baca entry VP pasal The Grato, area dia pon tak laa jauh sangat dari puchong maka berkobar2 la semangat nak p sana...memandangkan adie asik balik lambat dan perutku time setiap malam bila dia balik keje dah terisi maka asik tak jadi pegi sane..malam tadi adie nak belikan sate utk aku tapi kedainya tutup pulak maka aku bersegera rikues nak makan western kat bb bangi...

Gerak ke sana dalam pukul 9.30 malam, aku yang tak berapa nak familiar ngan area bb bangi tercari2 jugak la tempat tu..adie tanya aku ader peta ke tapi aku lupa lak VP dah capap map kat entry tu..ipon nie pon layak jd mainan irfan sajork sebab tak membantu dalam mencari lokasi...

Aku pon mengambil keputusan nak call no yang diberi...owhhh dush dush...kuciwa rupanya tutup sebab ader kenduri katanyer, kalo tak mmg sepatutnya buka...aku pon menzahirkan rasa kuciwa sebab tak dapat rasa makanan beliau, sempat lagi mention aku dapat tahu kedainya melalui blog..*kasi up sket*, dia pon minta mahap *baguskan dia siap minta maaf bukan hari raya pon* aku pon cakap takpe nanti bole datang laen kali..huhuhuhu..

Otw balik nanti ternampak satu western restoren dekat area seksyen 6 kott..so singgah la situ...nama restoren seperti tajuk di atas..

Oleh sebab kamera tertinggal, ipon ni pulak dah abis bateri ..eiiii,.....cpt nau abis bateri dan aku pon tak berapa rajin nak mengecas beliau maka guna henpon lain yang sedeh tapi malas pulak nak capap kat cni...aku makan black pepper sirloin steak *hmmm boleh tahan sedap*, adie oder black pepper steak..pon sedap...kiranya terubat laa nak makan western tuh...sekian...

**walhal VP dah mention kedai tu tutup semalam tapi aku bole lupa daa...

6 Comments:

misz beauty said...

western kat puchong tu kat ne sis?? almaklumlah we old da jadi warga puchong kene hamik tau gak pot2 best kat puchong...=D

mat13 said...

agak menarik,...

Hanis Azla said...

D'one steak kat seks 8, bbbangi.. best jgk makanan kat situ kan.. harga pun reasonable.

tigrismalaya said...

az ~ tpt nie baru jugak iaitu di puchong utama..nama kedai luper tapi sederetan kedai arza tomyam, nak kata best xjugak..bole la...tp medan selera arza tomyam tu diorg bole booking port lepak..contohnya kelab myvi nak kumpul hari senin, maka member2 club tu dapat la rega diskaun masa gathering diorg..

mat13 ~ tq yer

hanis ~ iye, sorila..sebab macam ternampak jalan 6/berapa tah..bajet seksyen 6 la tu..hahahaha..

misz beauty said...

oh ye ke... bedarik tuh... tq for info...;-)

mummysyafie said...

area puchong erkk..dekat ngan putrajaya je tu. leh terjah gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...