Friday, December 24, 2010

Mengapa Aku Memilih 'Tigrismalaya'

ada ramai kengkawan blogger tanya aku nape nama aku di duniya blog ini tigrismalaya...shedappkan..ptuii...kalo kengkawan rapat memang suma dah taw la...

diorang ingat aku nie jantan...rupa2nyer mak orang sudaa..sori yek para aweks sekalian sila kecewa...muahahahahaha..

nape tigrismalaya??

phantera tigris = rimau
phantera - genus
felidae - famili ~ kucing pon dalam famili falidae

oleh itu:-
tigris - spesies rimau ~ kalo tigres -rimau tino
malaya - malaysia

haa..lebih kurang gitu laa...well aku nie peminat rimau la uols...aku memang bercita2 nak jadi zoologist tapi takde ofer la pulak...sedehkan...setelah menunggu peluang tak muncul2 bertahun2 maka aku pendamkan laa ajer niat kesumat tu...dah makin kertu peluang lagi laa tipis...lagipon wildlife kat malaysia nie bukan macam kat obersea...australia ke...macam Steve Irwan ~ crocodile hunter...



yang nie umo dah 3 tahun...pegang la kalo berani...ngehehhehe...



yang nie umo baru 3 bulan tapi dah ganas uols..abis perut mak digigitnya sampai kena 6 jahit....muahahaha..takde la..si Dermy nie manja, kalo dia gigit bergurau cam 3x ganda kena gigit kucing jer...kalo gigit kaki suar uols sampai bole terkoyak la...calar balar kat kaki tangan kalo nak bawa dia bersiar-siar di taman adalah perkara biasa...nie masa aku tengah siapkan tesis kat zoo melaka..bukan rimau nie aku kaji tapi yang dalam kandang tu haa...salah sekor mak si Dermy nie lah...kebetulan masa aku berumahtangga dalam zoo tu ada pulak anak rimau2...yang nie jer bole wat main, kalo adik dia mau berdarah tangan kena gigit...tapi kalo bawa bersiar2 aku suka bawak dua2 ekor tapi dia (Sandy) garang banyak...umo Dermy sekarang pon dah 7-8 thn kot...kalo weols berjumpa lagi sure abis di ngap aku nie...

actually entry pasal nie aku dah post dolu2...klik kalo nak taw....

24 Comments:

ardinihumaira said...

teringin dni nak pegang anak rimau tu kak :D

PeNgEmiS dUniA said...

nape xbawk bela kt umah ?mesti bes ! haha . cam ade yg org putih bela singa smp dh lepas pon igt lagi . terbaik kot hehe

~ziey~ said...

uols......arituh mak ade g zoo malacca....rasanyer tigris yg uols ~manja2x kucingkan~ tuh dah *bujang laaaaa.......gagah perkasa.....gaksnya dia kenal uols lg tak yer?

I-nie91 said...

eee,.tomey nye!!!
nk pegang,,.,.hehehehehe

az rina a.k.a jaijina said...

Padanlah, soke rimau yek..memula teman igt, laki gak..sekali, fomfuan daa..tp unik name tu..lain dr yg lain..

Ieda Al-Habsyi said...

uhuhu! mmg memula ingat lelaki tapi bila tgk picca profile, pompuan cun rupanya, hehehhe!

weh aku takut ngan rimauuu tau, aauummm! :)

Rashid said...

uisss .. beraninya. Kalau sy.. anak kucingpun tgk macam rimau je. hehe

atty's said...

kty dah teka dah..mesti pencinta rimau..

kty lahir taun rimau..ngauumm..

Hezesuze said...

oooo baru tahu awat uols letak tigrismalaya...shot name nye TM cam telekom lak mihahahaha

ishh mak gerun ngan harimau uols hehe

Dee said...

bestnya kak..kalo aku takut..hihihi..

aqish basir said...

terkedu tgk gmbr dgn harimau


grrrrrrrrrrrrr

tigrismalaya said...

dni ~ susah dah skrg..hakak pon rindu nak pegang rimau lagi..

pengemis dunia ~ kalo boleh bela dah lama da..hahaha

ziey ~ nyah, dermy tu dah anto g australia rasanyer..huhu

inie91 ~ comel sgt2..

jaijina, ieda ~ hehe..jangan tertipu..cun ke uols..hahaha

rashid ~ nie musti lelaki gelikan bulu2 kucin nie..

kakty ~ tepat sekali kak ty

suze ~ telekom malaysia pon bole..agak2 dia bagi diskaun x streamyx ai endorse nama TM nie..hihi

dee, aqish ~ jgn takut2..kalo yg besar lbh 3 thn tu perlu takut la sebab taring dia punya la serammm

misz sheyla said...

ha'ah..ingatkan jejaka hot tgok name tadi...kuciwa gak la cket2...mak aih anak rimau..anak kucin

mummysyafie said...

ya ampun dear..nor lak yang gerun. tapi kalau diberi peluang nak gak usap² harimau tu.

tapi dari dulu mmg nor dah tahu apa maksud "tigrismelaya" tu. sebab pernah baca kat satu majalah kot.

tapi tak taw lak yang awak pernah jaga harimau.

Lelaki Ini said...

alalala..
chumel sgt2!

suichi said...

betol la.. mati2 ingat ni blog org llaki...hehee.. tapi besh lah dapat main dgn rimau... fuh~~ teringin nak amik gamba rimau.. tp amik gamba je la... sentuh x brani haha

aisya said...

saye pun mule2 ingat lelaki.. =)

btw, bestnye boleh pegang harimau.. hehe

tigrismalaya said...

uols ~ tq pada yg sudi komen..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah clurst uollss pose dengan sang rimau...i pose ngan anak rimau kat umah i jerk la...my doter..sebab lahir taun rimau...kira ada sama dengan rimau jugak la kan....hahahh :P

marinahunny said...

waaaahhh berani nye pegang ghimau...! aauummm!

Heidi Shafiq said...

dasyat ko ni..

nadzirah aqilah said...

fuyooo...!! cool la.. sya suh dekat ngan rimau pun xberani.. 3 hasta.. bukan muhrim!!! hahahaha.. takut la... nampak mcm comel tapi ganas... kui3

Cik Mimie said...

wah!! de rimau..takut2..hehe..

mummY2Y said...

iye.. suar mak la yg berjaya dikoyakkannye..cis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...