Wednesday, November 5, 2008

hujung minggu yang padat...

uols...


semalam aku mc, demam so tak dapat laa aku nak ketengahkan citer aku masa ujung minggu lepas...tidak lain tidak bukan kalo tidak acara sopink...

kali nie weols ke ikea, katanyer nak cari adiah utk member kawin ujung bulan nie..


dalam nie laa adiahnyer...tak lupe brg2 lain yang turut dipau


dah wat satu pusingan dan dah nak turun ke markethall weols baru perasan yang botol susu avent irfan yang baru dipakai 2-3 kali telah ilang...wah sanggup aku cek balik kamera (aku curi2 bergambo) di mana kali terakhir botol susu itiew kelihatan...setelah dipastikan segalanyer sah laa botol tue jatuh kat tempat toys...baru 10 minit jer kejadian tapi botol tue dah lesap...syak laa dikebas org...pui pui...aku harus laa wat aksi minah tiarap kot2 botol tue tergolek ke bawah rak ke hapa...dah ilang ayu aku seketika...

harus laa org yg jadi sasaran adie...padahal dua2 cuai dah tau botol tue panjang (330ml) letak kat stroller bahagian depan tempat botol tue, kalo ditendang irfan pon tak perasan....tapi dekat toys tue adie ader kuarkan irfan dari stroller sebab cam biasa laa irfan mana buleh dok lelama dalam tuh...mungkin time angkat irfan botol tue jatuh kot...


di lokasi inilah botol irfan last sekali digunakan...


adie mengonfirm tadi waktu sampai botol susu masih ader kat area nie...kejikan dek kerana botol susu tue ilang patung croc tue adie letak balik sebab nak gantikan botol susu yang rega dia dekat2 sama...



harus laa jiwa agak kacau sebab botol susu bawa satu sajork...kendian weols menuju lak ke the curve...nak tak nak terpaksa laa beli lagi satu botol susu kat mothercare...nak beli botol sajork tapi terbabas beli selai baju irfan...lalalala...



botol susu & baju ~ beberapa menjak nie mak cam minat kalo ijo pulak...


pastue singgah little haven sebelah mothercare beli stoking panjang utk irfan ~ baru nak beli nie...kat mothercare mahal sket, kaler cerah2...aku bukan nak pakaikan irfan utk bersosial pon just untuk elakkan lutut sakit time merangkak kalo pakai suar pendek atau romper pendek2 sajork...


lepas tue weols bawa irfan main gelongsor area situ2...aku macam ternampak sorang awek nie muka cam familiar tapi macam tak berapa nak sama ngan artis tue...tapi bila dia dok panggil2 nama anaknyer macam betul pulak tambahan pulak dia ader berlakon iklan satu famili...nak2 dengar sore dia mmg macam dia lah...

irfan sonott sakan main kat sini...dia pulak tue nak main gelongsor yang besar sket tue ~ nak gang ngan budak beso ajer...


so aku malas nak amik pot...kitorg pon meneruskan jenjalan ke tingkat bawah dan terhingin membalun eskrem...

ayyo...sedeh laa mak pes time makan eskrem nie...suka sgt...


abis melantak eskrem, adie nak bawa irfan naik hewan2 yang auto gerak tue...

tgh dok melayan irfan naik puppy (ini sajork yg ada specis rendah punyer) aku bertembung lagi ngan awek tadi...so aku memberanikan diri bertanya...

"nak tanya...awak nie a****b****** ker?" sopan sekali aku berkata2...

blom lagi aku sempat abis soklan dia dah wat muka ala2 bagi hint macam betul laa tue...

"yaa.."

"jom amik gambo"

"boleh..." wah baik dan mesra dia..tak sangka orgnyer kecil kurus sajork, kulit dia tan2 cerah gitiew...thanks yer...












SAPER CELEBRITI TUE...??







kenal ker uols ngan anita baharom ~ dunia baru the movie tue...tak kisah laa janji artis..

acara jalan2 diteruskan lagi...adie ajak aku gi butik levis...bebenornya niat terpendam aku nak belikan parfum untuk besday dia...kejikan aku tak sempat bagi adiah kat dia lagi...tapi dia rela ati tak nak sebab parfume ader lagi katanyer...so kalo belikan kasut okeh ajer....memandangkan butik converse nan ado maka terberkenan laa dia ngan kasut nie....


kendian weols berjalan ke ikano pulak...tadi adie nak balik awal coz nak jumpa customer dia laa hapa laa...geram tul aku...tapi tetiba ditangguhkan pulak dan pastue ajak makan dulu...adie nak makan laksa kat nyonya pe tah tapi dah abis...so weols makan kat superbowl....


wah sempat melantak jeruk nie dolu sementara nunggu makanan tiba...adie memaksa amik gambo jeruk feberet dia nie..


dalam dok nunggu makanan tue budak kecik nie buleh pulak terberak...haru betol laa...aku dah laa tak biasa kat the curve/ikano so tak tau kat mane duduk letaknyer tandas utk grooming budak2..so dek malas aku minta adie carikan dulu, aku suruh dia bawa tapi aku tak beryakin laa memandangkan beraknyer dah terkena suar...reti ker adie nak wat sume tue, kalo kat umah bole aje diharap...seb baik bawa baju xtra!

sementara nunggu adie balik semula dari menyurvei, irfan harus laa wat aksi lasakkan...sampaikan aku terpaksa kosongkan meja sebab dia dok manjat dan mencapai itu ini...eeeeee....geram tul...bila aku amik /pegang, harus laa dia jerit2 sambil nak nangis..dah laa beserta keharuman semerbak dari vontot comei dia...

air dan brg2 lain kena letak kat seat dolu memandang budak kecik nak mengganazz...


kaji persekitaran dolu...

line clear...panjattttt....

lepas adie mengenalpasti lokasi tandas ~ walaupon salah...eeee boleh dia tanyer minah endon jual jeruk...aku pon bawa laa irfan ke sana dan aku ternampak yang tpt grooming baby kat tingkat atas ropanyer...bole adie kata suruh guna tandas oku tu jer...~ minah endon punya cakap...

dah siap2 irfan bagai, sekembalinya aku ke superbowl adie dah abis membalun nasi goreng dia..oke laaa..nah amik irfan beta nak makan pulakkk...


nasi goreng yang abis dilahap

aussine steak

teh o pahit cam hapa...

6 Comments:

~ziey~ said...

hahhaha......Irfan dah makin ganasssss..bila kita nak g makan bersama family msg2 yer? tgk nak kiter nak kawan tak gaknya? heheehheh

tigrismalaya said...

ziey - itiew laa..ari mggu tu aku ader msg ko kot2 ko nak join..tapi ko bz kot sbb xreply pon, trus aku terlupe nak call..

IBU KUMBANG said...

Nok, CAntik tak kulit anita tu, aku tanya bukan apa, kan dia tu duta baby johnson.. aku anggap ko la satu2nya yang boleh bagi jawapan kat aku.. wah tetiba kepochi!

Cakap Kosong said...

ko apasal demam sama ngan aku?

Cyberwira said...

Aikk.. takkan beli levis je?...Beli lah Hush Puppies ke baru ler kelas sikit..hehehehe.

Ooo ko demam yer.. patutlah aku call ko tak hangkat.. cian ko..nanti lepas ok kita pi mkn sup ani utara yorkk..

tigrismalaya said...

ik - kulit dia cantik..tapi aku tak sempat nak tenung beria2 sebab muka dia kecik comel..

ck - ko pon demam ke...naseb..naseb...

cyberwira - iya laa..aku kan demam yg ko paksa2 pikirkan staff utk ko smpai tambah pening haku...sila belanja ai lepas nie..

seb baik dia nak levis yer, jimat haku...adie bukan suka pon brand tue..katanyer ader logo hanjing..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...